Historia och framtid

Med stadig kurs in i framtiden

Egentligen är det enkelt. Inget gör oss så engagerade som att ha ett stycke land framför oss. Att driva planläggningen och projekteringen, se ett område växa fram och till sist möta glada människor som får flytta in i ett nytt boende.

Det är den här passionen vi har våra rötter i – och det är den som driver oss mot framtiden. Fick vi bestämma skulle alla få välja om de vill äga sitt boende eller inte. Därför slår vårt hjärta lite extra för hyresrätter. Kanske är det också detta som gjort oss så framgångsrika på just hyresfastigheter.

Historia

Att intresset för fastigheter är genuint och stort hos Trollängens VD och ägare Anders Börjeson är ett välkänt faktum. Ända sedan 1980-talet har han utvecklat och förädlat bostäder i olika former. År 2002 startade han Trollängen i sin nuvarande form tillsammans med dåvarande kompanjonen Kjell Nergården. Som första projekt fick man ta över ett område i Alingsås från ett annat byggföretag. Trollängen började med att bygga ett 50-tal hyresrätter på ett år och fortsatte sedan kvarter efter kvarter i Bolltorp till imponerande 206 hyresrätter samt 57 villor och radhus.

Framtid

Nu ett decennium senare har Trollängen byggt nära 700 villor, bostadsrätter och hyresrätter. Ytterligare bostäder är på gång, men vi lutar oss inte bekvämt tillbaka för det. Vi har satt ett djärvt men inte omöjligt mål. År 2020 ska vi ha byggt 1000 hyresrätter för egen långsiktig förvaltning i Göteborgsregionen tillsammans med 400 villor och bostadsrätter.

Vi ska också vara ett av de bästa bostadsbolagen i Sverige. Med bäst menar vi att vi ska ha de nöjdaste kunderna, de mest välskötta fastigheterna och ett miljöarbete om främjar hållbar utveckling på bästa sätt.

Webbproduktion: VimleWebb AB