Vårt byggsätt

Rationellt med kvalitet och miljö i fokus

Faktum är att vi är snabbare på att bygga fastigheter än många av våra konkurrenter. Men det beror inte på att vi slarvar eller går för fort fram. Tack vare vår lilla och flexibla organisation kan vi värna om byggprocessen i varje ögonblick, där och då det händer. Dessutom använder i oss av en byggteknik som är maximalt rationell och miljöanpassad. För att säkerställa att kvaliteten verkligen blir som förväntat anlitar vi certifierade konsulter som övervakar byggprocess i detalj.

Finjas klimatvägg

I all nybyggnation använder vi oss av Finjas klimatvägg, en klimatsmart betongvägg som prefabriceras inomhus och är anpassad till det nordiska klimatet. Klimatväggen har ett mycket bra U-värde, det vill säga lågt värmeläckage och håller på så vis energiförbrukningen nere.

Här följer några andra fördelar:

  • Tålig
  • Ger låga drifts- och underhållskostnader
  • Är brandsäker
  • Isolerar mot buller
  • Ger sunt inomhusklimat
  • Har lång livslängd
  • Kan återvinnas till 100 procent

Innanför ytterskivan i betong sitter 300mm isolering och därefter en så kallad installationsvägg med stålreglar och inners en gipsskiva. Alla elinstallationer är placerade i installationsväggen redan innan den monteras. Det är praktiskt och gör att väggen maximalt tät.

Länk till Finjas klimatvägg

Hög standard

I de färdiga bostäderna är kvaliteten och standarden genomgående hög – med till exempel tvättmaskin och torktumlare, helkaklade badrum och bra vitvaror i köket. Eftersom vi ska förvalta fastigheterna länge vet vi att kvalitet lönar sig i längden. Vi väljer även ytskikt och inredningsmaterial med omsorg. Det ska vara tidlöst med stilrena färger och därigenom passa många.

Webbproduktion: VimleWebb AB