TROLLÄNGEN
VI DRIVS AV ETT GENUINT INTRESSE

Att intresset för fastigheter är genuint och stort hos vår koncernchef och ägare Anders Börjeson är ett välkänt faktum. Ända sedan 1980-talet har han utvecklat och förädlat bostäder i olika former. Vår affärsidé är att förverkliga ditt drömhem med smarta lösningar, hög kvalitet i rätt läge. Vi ska också vara ett av de bästa bostadsbolagen i Sverige. Med det menar vi att vi ska ha de nöjdaste kunderna, de mest välskötta fastigheterna och ett miljöarbete som främjar hållbar utveckling på bästa sätt.

Genuint intresse - Kontoret
Forsåker - Genuint intresse

EN EXPANSIV HISTORIA

År 2002 startade Anders Trollängen i sin nuvarande form tillsammans med dåvarande kompanjonen Kjell Nergården. Som första projekt fick man ta över ett område i Alingsås från ett annat byggföretag. Trollängen började med att bygga ett 50-tal hyresrätter på ett år och fortsatte sedan kvarter efter kvarter i Bolltorp till imponerande 206 hyresrätter samt 52 villor och radhus. Nu har Trollängen byggt nära 2000 villor, bostadsrätter och hyresrätter. Ytterligare bostäder är på gång, men vi lutar oss inte bekvämt tillbaka för det. 

FÖRANKRAD I HISTORIEN,
MED EN FOT I FRAMTIDEN

Vi glömmer aldrig varifrån vi kommer, men har ändå ett kristallklart fokus på vart vi ska. Vår stolta byggtradition har sina rötter i Herrljunga där vi fortfarande har ett bestånd som vi förvaltar. Sedan ett antal år tillbaka verkar vi i Göteborg med omnejd. Att bygga och förvalta med teknik, miljö och god service är ständigt på agendan.

Forsåker - Genuint intresse

VÅR BYGGPROCESS – TROLLÄNGEN SOM PROCESSLEDARE

I ett utifrånperspektiv kanske det verkar komplicerat. Men för oss på Trollängen är byggprocessen – från råmark till levande bostadskvarter – vardag och något av det mest spännande vi vet. Eftersom den nästan alltid börjar med en bit mark letar vi ständigt efter nya områden och projekt. 

Det innebär att vi ägnar en del av vår tid till att uppsöka markägare och diskutera med fastighetskontor och stadsbyggnadskontor. Tack vare vår lilla och flexibla organisation kan vi värna om byggprocessen i varje ögonblick, där och då det händer.

LEVANDE STADSDEL

För att en stadsdel ska vara så levande som möjligt behövs gemensamma ytor för rekreation och nytta. På plats i området, nära till hands. Det kan till exempel vara restauranger, vårdcentraler, övernattningsbostäder eller lokaler för föreningslivet. Trollängen har en lång tradition av att bygga, utveckla och förvalta just den här typen av lokaler. Vår erfarenhet – att bygga stadsdelar där bostäder varvas med trevliga lokaler – gör att vi vet vad de boende önskar och behöver i sitt område och att vi bygger därefter.

VÄL GENOMFÖRDA PROJEKT GER FLER

Vi har märkt att många gärna lyssnar på våra idéer. Ju fler väl genomförda projekt vi har gjort, desto mer förtroenden och uppdrag har vi fått. Eftersom vårt primära mål är att bygga hyresrätter betraktas vi ofta som ett attraktivt alternativ. Efterfrågan på hyresmarknaden är ju betydligt större än utbudet. När vi har anskaffat marken börjar vi med planläggning i samråd med kommunen. Synpunkter som kommer in under utställning beaktas i planläggningen.

RITNING OCH PROJEKTERING

Med en antagen plan på bordet börjar sedan arbetet med ritning och projektering – i det stora och det lilla. Det handlar ofta om tusentals ritningar med alltifrån övergripande drag till varje enskild detalj. Det är dessa ritningar som vi låter olika entreprenörer räkna på. Utifrån offerterna vi får in väljer vi det alternativ som ger oss det mest fördelaktiga förslaget. Vi arbetar bara med stabila och lokala entreprenadföretag.

UTHYRNING OCH FÖRSÄLJNING

Innan spadtaget har försäljning oftast redan startat. För försäljningen anlitar vi alltid en mäklare som känner till området och vet marknadsläget. Vad gäller tillsättning av hyresrätterna kollar vi självklart att de tilltänkta hyresgästerna har en acceptabel inkomst och inga betalningsanmärkningar.

SPADTAG OCH BYGGSTART

När upphandlingen är klar färdigställer entreprenören ritningarna och ett första spadtag görs. Därmed är det dags att börja bygga. Vi är själva mycket engagerade i byggprocessen men anlitar också en kontrollansvarig konsult, som är oberoende och certifierad. Han granskar all dokumentation och ser till att kvalitet uppnås i byggprocessen.

ETT TRYGGT OCH ENKELT KÖP

Vi vill också att man som köpare ska känna sig trygg med sitt köp. Det innebär att vi tar vårt ansvar för att överlämna en färdig och förväntad produkt på största allvar. Slutresultatet är det som räknas. Det är då alla löften ska infrias. Det betyder också att vi skapar bostadsrättsföreningar med goda rutiner och system kring bokföring.