Trollängen köper anrika vårdfastigheten Mjörnviksholm och stärker sin geografiska närvaro i Västra Bodarna, Alingsås. Fastigheterna som ingår i förvärvet omfattar 3 000 kvm uthyrningsbar area och är belägna i direkt närhet till sjön Mjörn. Werks advokater har agerat som legal rådgivare åt Trollängen.

Mjörnviksholms huvudbyggnad uppfördes i början av 1900-talet som sommarresidens åt skeppsredare Fallenius. Flertalet originaldetaljer från byggåret finns bevarade och det historiska huset inrymmer sedan många år tillbaka vårdhem där Nytida är nuvarande hyresgäst.

Vi fortsätter vår tillväxtresa och utökar Trollängens fastighetsbestånd med de här fantastiska fastigheterna. Eftersom Trollängens bestånd till största del utgörs av nyproducerade hyresfastigheter som vi själva byggt så känns det extra häftigt att få möjligheten att köpa en välskött historisk byggnad som är över 100 år gammal. Genom den här affären stärker vi vår närvaro i Västra Bodarna samt Alingsås och fastigheterna blir ett välkommet tillskott till vår starka förvaltningsportfölj. Vi är tacksamma för att Estea gav oss chansen att få köpa detta, säger Malin Börjeson, Affärschef på Trollängen.

 

Om Trollängen

Trollängen är ett familjeägt fastighetsbolag som utvecklar fastigheter till egen långsiktig förvaltning. Vi verkar inom segmenten bostadsfastigheter samt vårdfastigheter där vi fokuserar på fortsatt tillväxt och utvecklar främst bostäder för eget ägande samt till försäljning genom till exempel bostadsrätter. Vårt fastighetsbestånd består av moderna och nyproducerade fastigheter samt fastighetsutvecklingsprojekt belägna bland annat i Kungsbacka, Alingsås, Göteborg och Mölndal.

För vidare information kontakta:
Malin Börjeson, Affärschef, Trollängen
malin.borjeson@trollangenbostad.se