Trollängen och Franshill säljstartar den 14 maj i Björkris, Kungsbacka

Trollängen och Franshill går mot strömmen och siktar på säljstart av exklusiva projektet Koningsbakkae i Björkris, Kungsbacka. Koningsbakkae inrymmer totalt 114 bostadsrätter varav 62 av dessa omfattas av säljstarten den 14 maj. De som redan anmält intresse för lägenheterna kommer erbjudas en VIP-säljstart redan den 2 maj. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats och vissa lägenheter har två balkonger. Byggnaderna blir vid färdigställandet 2025 de högsta i Kungsbacka och kommer även bli miljömärkta med Svanen. Försäljning sker via Svensk Fastighetsförmedling i Kungsbacka.

Koningsbakkae är först ut av bostadskvarteren i den nya delen av Björkris. Sedan tidigare bygger Kungsbacka kommun Skårbyskolan, belägen i den östra delen av Björkris, och kommunala bolaget Eksta har nyligen färdigställt ett äldreboende strax norr om Koningsbakkae.

Vi har märkt av ett stort intresse för projektet och ser fram emot att äntligen kunna säljstarta. I den ekonomiska planen har vi tagit höjd för det högre ränteklimatet och vi har dessutom säkrat upp med räntegarantier för att våra kunder ska slippa obehagliga överraskningar. Vi har lagt stor vikt vid att våra kunder ska vara trygga i vad de köper. Utöver det bygger vi miljömärkta hus med låg energiförbrukning. Koningsbakkae är något alldeles extra och vi är stolta över att kunna erbjuda dessa fantastiska lägenheter till försäljning, säger Malin Börjeson, Affärschef på Trollängen.

Byggstart skedde under hösten 2022 och färdigställandet beräknas till våren 2025. Under husen kommer ett garage uppföras där parkeringsplats för merparten av lägenheterna kommer erbjudas. Kunderna kommer kunna välja mellan tre olika inredningskoncept och högst upp i huset finns exklusiva takvåningar med terrasser och enastående utsikt över omgivningarna. Arkitektfirman Tengbom står för gestaltningen av projektet.

Koningsbakkae är ett fantastiskt projekt med hög kvalité och fina detaljer. Vi har följt bostadsmarknaden och konjunkturen noggrant och har prisat in lägenheterna på en nivå vi bedömer att marknaden efterfrågar och accepterar. Vi känner oss trygga i att vi kan erbjuda våra kunder fantastiska lägenheter till ett bra pris och en stabil månadskostnad, säger Andreas Kandre, Projektledare för Koningsbakkae och Björkris.


Om Björkris
En naturnära stadsdel vid Hede pendelstation och handelsområde i norra Kungsbacka. Den första etappen som står klar sedan några år innehåller ca 550 bostäder i olika upplåtelseformer och typer. Det finns också skola, förskola, lekplatser samt ett torg med restauranger och andra verksamheter. Trollängen och Franshill äger och utvecklar den nya etappen av Björkris som totalt inrymmer ca 800 bostäder. Detaljplanen för etapp 2 har delats upp i två delar varav den västra delen har vunnit laga kraft. Där kommer man att bygga bostäder i blandade upplåtelseformer och storlekar. Utöver bostäder kommer den nya delen av Björkris även inrymma skola, idrottshall, motionsanläggning, parker och rekreationsområde samt lokaler för bland annat service, handel, café och restaurang.

Om Trollängen
Trollängen är ett familjeägt fastighetsbolag som utvecklar fastigheter till egen långsiktig förvaltning. Vi verkar inom segmenten bostadsfastigheter samt vårdfastigheter där vi fokuserar på fortsatt tillväxt och utvecklar främst bostäder för eget ägande samt till försäljning genom till exempel bostadsrätter. Vårt fastighetsbestånd består av moderna och nyproducerade fastigheter samt fastighetsutvecklingsprojekt belägna bland annat i Kungsbacka, Alingsås, Göteborg och Mölndal.

Om Franshill
Som en del av Finja arbetar vi med förvaltning av fastigheter på väl utvalda platser i Sverige. Vi äger, förvaltar och hyr ut såväl hyresrätter som kommersiella lokaler, vilka återfinns längs med västkusten, från Kungsbacka i norr, via Halmstad, Malmö, Lund och Trelleborg till Ystad i söder. På Franshill ser vi styrkan i att vara en del av en större svensk företagsfamilj då det skänker våra kunder trygghet att veta att vi, tillsammans med Finjas övriga bolag, är verksamma inom samtliga led, från produktion och byggnation till uthyrning och förvaltning. I dagsläget har vi ca 1000 lägenheter och vi siktar på ett långsiktigt ägande och ett kontinuerligt växande.

För vidare information kontakta:

Malin Börjeson, Affärschef, Trollängen
malin.borjeson@trollangenbostad.se

Läs mer: www.trollangenbostad.se samt www.bjorkris.se