Nu står det klart att det blir Mareld och Kaminsky som Trollängen och Anariset kommer jobba med vid framtagandet av den nya detaljplanen för Östra Röjsmon i Järpen, Åre. Området som berörs av den nya detaljplanen omfattar ca 80 bostäder med blandad bebyggelse så som villor, rad- och kedjehus. 

Trollängen är ett familjebolag som äger och utvecklar fastigheter och projekt i väst- och sydsverige samt i Åre. Bolaget har sedan starten i början av 2000-talet uppfört ca 1 500 bostäder i form av hyresrätter, bostadsrätter samt äganderätter. Utöver det så utvecklar bolaget även äldreboenden under dotterbolaget Eirhem.

Projektet Östra Röjsmon är ett samarbete mellan Trollängen och Järpenbaserade Anariset, ett bolag verksamt inom ren- och turistnäringen i Åre kommun som drivs av lokala entreprenören Per-Erik Jonasson med familj. Östra Röjsmon kommer vid färdigställandet omfatta ca 80 helårsbostäder. Området är belägen i den sydvästra delen av Järpen med fantastiska vyer över inlandsälven och fjällen.

”- Jag är så glad att vi får chansen att skapa ett hållbart och modernt område som blir en naturlig förlängning av Järpen. Platsen är fantastisk att bo på med storslagen natur utanför fönstret och bara ett stenkast från idrottsplatsen Röjsmon, som erbjuder ett enormt utbud av sport och idrott för alla åldrar”, säger Annika Thörneby, projektledare Trollängen.

”- Mareld och Kaminsky ser fram emot att arbeta vidare med projektet och forma det tillsammans med Trollängen, Anariset och Åre kommun. Detta är en unik plats med stora kvaliteter som vi vill tillvarata i förslaget. Här finns alla möjligheter att ge fler människor ett boende som kan bidra till hög livskvalitet.”, säger Ylva Ralph Mareld landskapsarkitekter AB.”