Trollängen och Franshill har påbörjat anläggandet av motionsslingor i Björkris

Trollängen och Franshill storsatsar i Björkris, Kungsbacka, och har nu påbörjat anläggandet av motionsslingor i området. Sedan tidigare har de båda bolagen bygg- och säljstartat det exklusiva bostadsprojektet Koningsbakkae som blir Kungsbackas hittills högsta hus.

Starten på motionsslingorna i Björkris är belägen vid skogsbrynet intill den blivande parken som anläggs i den nya delen av Björkris. Det som nu anläggs är fortsättningen på motionsslingorna som går ut i skogen bakom utegymmet och utkiksplatsen.

– Det är väldigt många som hört av sig och frågat om motionsslingorna och vi är så glada över att kunna genomföra den här stora satsningen nu. Både vi på Trollängen och vår partner Franshill vill tillföra området och Kungsbacka möjlighet att komma ut i naturen och njuta av de vackra omgivningarna som skogen erbjuder. Vi är stolta över att kunna tillföra detta till nya och befintliga invånare i staden, säger Malin Andersson, Affärschef på Trollängen.

Motionsslingorna utvecklas och finansieras av Trollängen och Franshill, precis som utkiksplatsen och utegymmet. Sträckningen går upp för backen mot utegymmet och väl där fortsätter slingorna in i skogen hela vägen runt en skogstjärn där det planeras för en grillplats. Det finns också möjlighet att ta sig vidare in i området och under E6an och in i Sandsjöbacka Naturreservat och väl där är möjligheterna i det närmaste oändliga.
Arbetet med motionsslingorna pågår fram till våren nästa år då det planeras för en festlig invigning.